Janneke Wierikx

Foto Julia Voskuil

Ik ben Janneke Wierikx, ben getrouwd en heb 2 kinderen.  Ik woon  in Den Haag.

Na mijn studie aan de RU leiden heb ik jarenlang als jurist in de luchtvaartsector  (zie CV) gewerkt en vervolgens  in de bouw en vastgoedsector (projectontwikkeling) (zie CV).

In 2002 ben ik in aanraking gekomen met de socratische gespreksmethode. In 2004 heb ik mijn opleiding tot mediator afgerond bij de Merlijn Groep. Ik ben ingeschreven in het ADR register (zie CV).

Tijdens mijn mediations heb ik ervaren dat conflicten en meningsverschillen vaak ontstaan door een gebrek aan luisteren naar en oprechte belangstelling  hebben voor elkaar. Het bijzondere moment, tijdens een mediation, dat er opeens wederzijds begrip ontstaat  en daarmee een opening voor een oplossing, raakt mij iedere keer weer. Ik blijf het een uitdaging vinden om verschillen te overbruggen.

Een mooie methode om meer begrip voor elkaars standpunt te krijgen is de dialoog. Tijdens een goed geleide dialoog creëer je  met elkaar een vrije ruimte waarin een vruchtbaar gesprek mogelijk wordt en afwijzing en onbegrip om kan slaan in waardering. Je hoeft het niet met elkaar eens te worden, het gaat om uitwisseling en door een andere bril kijken.

Janneke Wierikx